За най-малките тази година SDW Kids предлага поредица забавни работилници.

Две работилници са организирани сывместно с Take a Cake - по моделиране на фигурки от захарна паста върху кексчета и рисуване върху кексчета на тема “Лятото започва”. Водещa на двете занимания е Златка Бончева - главният пекар и декоратор на пекарната за капкейкове и мъфини Take a Cake.

Работилница “Зеленчуци, който не яде...”, в която децата ще могат да създават играчки от храна, ще се проведе в +това. Работилницата ще води кукленият режисьор Елза Лалева.

Работилницата “Нарисувай ми мече” на Kraft Foods ще провокира детското въображение и ще го потопи в приключенския свят на мечето Барни. С помощта на напътствията на професионален дизайнер и в компанията на героя Барни, малките художници ще могат да пресъздадат забавните игри на мечето върху белия лист.

В рамките на работилница “Заек Баек” децата ще имат възможност да създадат своя собствена играчка от естествени материали без за това да са необходими специални умения за шиене или работа с инструменти. Водещ ще бъде интериорния дизайнер Невена Тодорова.

“От мишка герданче” е работилницата на Ladyzone.bg, в която децата ще претворяват стар и ненужен хардуер. Водещи са Александър Гергинов от "Ham&Eggs" и Диди Кирова.

Джаз матинето с Венци Благоев Бенд, ще се проведе в чайната “Чай във фабриката” и ще даде възможност на малки и големи да посвирят заедно с млади и утвърдени джаз музиканти и да опознаят различните инструменти.

Чайната кани и в своята грънчарска работилница, където с помощта на Ефрат Грийн всеки ще получи възможност да създаде съдове и форми от глина.

Отново в чайната ще бъде и Приказната работилница, в която децата ще създават цветни шапки, магически пръчки и маски.

Работилница с кашони ще се проведе в двора към сградата на рекламна агенция DDB София, а инсталацията ще остане там до края на фестивала.

"Когато порастна” е кураторска изложба на Адриана Димитрова. За да бъде създадена, 14 български дизайнери се връщат обратно в детските си мечти и всеки от тях пресъздава това, което е искал да стане като малък. Част от участващите автори живеят и работят тук, а другите - извън България.

Детската изложба “В услуга на въображението” е организирана по повод 100-годишнината от рождението на Иржи Трънка и представя селектирани фрагменти от цялостното му творчеството. Посредством панели с изображения и съпътстващи текстове зрителите ще могат да се запознаят с ключови проекти на "източноевропейският Уолт Дисни" - книги, приложна графика, рисунки, живопис, скулптура, куклени, театрални и филмови разработки. Ще се прожектират и анимационни филми, подходящи за всички възрастови групи.