Саша Барън Коен се превъплъти в алтер егото си Али Джи, за да приеме присъденото му топ отличие на Британските комедийни награди.

Трофеят за изключителен принос към комедията бе връчен на комика от легендарния сър Бен Кингсли. Коен, известен с гротескните си превъплъщения в образите на Али Джи, Борат и Бруно, си партнираше с Кингсли във филма "Изобретението на Хюго".

Представяйки Саша Барън Коен, Бен Кингсли сподели: "Истината е, че се възхищавам от този комик още от най-скромните му дни. Той е човек на върха в неговата "игра", с изключителна професионална етика и с почти научно разбиране за забавното".

Отличеният комик се появи на сцената в Лондон като алтер егото си Али Джи, облечен в блестящ златист анцуг, и с характерния си уличен жаргон заяви: "За нещастие Саша Барън Коен не е тук. Тя сигурно си мисли, че е твърде велика за тази награда. Е, добре, аз не съм, и затова съм тук".

Британските комедийни награди са признание за най-големите сценични и телевизионни таланти в областта на комедията. На церемонията присъстваха и холивудски знаменитости, сред които Джоан Колинс, Джон Литгоу и Куба Гудинг-младши.