Само ден остана до големия дъб-реге-джънгъл-хип-хоп маратон под името UP-RISING (25 февруари, Mixtape 5, София).

Събитието ще представи новите проекти на легендарните членове на Asian Dub Foundation – бившият фронтмен и MC на групата Deeder Zaman и бас виртуозът Dr Das, който по-рано през деня ще ръководи и уъркшоп по бас китара в столичния Central Park Hotel. Неотлъчно до тях се нарежда и идеологът на UP-RISING, DJ Soundar, който вече е изпробвал формулата на събитието през есента на 2011 г. в Париж.

Българската подкрепа ще осигури Selector Lazy Face. Той е и създателят на онлайн радиопредаването Jamaica Air Force, което всеки петък зарежда феновете с подбрани ска, рокстеди, дъб и денсхол мелодии. За визиите пък ще се погрижи Владимир Грънчаров от Regneva Design, който напоследък изумява столичани с 3D проекциите си върху всевъзможни сгради в София.

Вечерта ще стартира в 22:00 ч. със селекцията на Lazy Face, последван от Deeder Zaman с Rebel Uprising Sound System. След тях в клуба ще зазвучи интригуващата петорка Dr Das Dubnoiz Quintet. UP-RISING ще финишира с джънгъл-дъб сета на Dj Soundar – артист, продуцент и организатор на ъндърграунд събития, събрал в себе си духа на цели три континента – Африка, Азия и Европа. Soundar е роден в Африка, но е отгледан в Индия от баща индиец и майка с египетски/сомалийски/йеменски произход. Преди години се мести във Франция и става част от поколението диджеи, миксиращи фините звуци на своето културно наследство с модерния ърбън бийт.

Очакванията на гостите за вечерта никак не са малки. Самият Dr Das заяви: "Концертът на ADF в България през 2001 г. е един от най-добрите, които съм правил. Другият концерт тук – през 2006 г. с Visionary Underground, също беше много добър, но различен - тогава имаше клубна тръпка. Така че спомените ми от България са свързани със забавление, енергия и хора, на които им се танцува."

Билети за UP-RISING могат да бъдат закупени и днес на цена 20 лeвa от мрежата на Ticketstream.bg. В деня на събитието цената им ще е 25 лева.

Въпреки че на събитието утре в Mixtape 5 ще слушаме новите неща на Deeder Zaman и Dr Das, нищо не ни пречи да се върнем назад във времето и да подгреем за престоящото парти с един от хитовете на Asian Dub Foundation - "New Way New Life".