Световноизвестната британска рок група Rolling Stones обяви, че тръгва на северноамериканско турне, което ще включва концерти в девет града.

По-рано днес съставът пусна 30-секундно видео с участието на Мик Джагър, Кийт Ричардс, Чарли Уотс и Рони Ууд, в което намекна, че бандата се събира отново. Записът включва кадри на групата, изпълняваща "Start Me Up".

Турнето "50 and Counting" на Rolling Stones ще започне от Лос Анджелис. Там рок ветераните ще изнесат концерт в "Стейпълс център". Датата ще бъде обявена по-късно. Второто шоу е планирано за 5 май и ще е в Оукланд. Ще последват изяви в Сан Хосе, Лас Вегас, Торонто, Чикаго, Бостън и т.н. Последният концерт в рамките на северноамериканската обиколка на състава ще е на 18 юни във Филаделфия.

Билетите за концертите в Оукланд, Сан Хосе, Торонто и Чикаго ще се продават от 8 април, а за концертите в останалите градове датите ще бъдат съобщени по-късно.

В края на март Контактмюзик съобщи за северноамериканското турне на групата и разкри, че вече е сключен договор с AEG Live – промоутърите на неосъществените концерти "This Is It" на
Майкъл Джексън. Според сайта на сп. "Ролинг стоун" бандата ще получи над 4 милиона долара за всеки от планираните 18 концерта.

Източник, близък до Rolling Stones, заяви пред сайта, че е планирано турнето да започне на 2 май и че групата ще свири и пее също в лондонския Хайд парк през юли, а може би и на фестивали в Европа. Вече е потвърдено, че "Ролинг стоунс" ще пеят за пръв път на фестивала Гластънбъри през лятото. Концертът ще е на 29 юни на главната Пирамидена сцена.

"50 and Counting" ще е първото турне на легендарната група от 6 години. Rolling Stones изнесоха няколко концерта през ноември и декември миналата година, за да отбележат 50-ата годишнина на групата. Преди това не бяха пели заедно от 2007 г.