Родната алтърнатив рок банда Der Hunds пусна ново видео (в интернет, къде другаде)! Клипът е към песента "Waterfall", която, заедно с още 3 парчета, е част от EP-то “Home”, което бандата пусна през юни 2012-а. Рок феновете, които имаха удоволствието да подскачат на миналогодишните издания на Elevation и Sofia Rocks, са имали удоволствието да чуят и последните парчета на Der Hunds, които забиха и на двата фестивала.

"Waterfall" е втори сингъл от краткосвирещия албум на групата, а видеото е второто официално за групата след "Mr Blister" от 2009-а.

Идеята за клипа на "Waterfall" е на Александра Ненкова, която влиза в ролята и на режисьор, заедно с Бранимир Петев. Оператор е Веселин Христов, а сценографията е на Даниела Николчова. Снимките отнели цели 2 дни, но музикантите споделят, че си е заслужавало.

От последния път, в който си говорихме с Der Hunds, мина доста време и за този период, освен с новото EP, бандата може да се похвали и с обновен състав. Групата си има нов китарист и нов барабанист, с което съставът изглежда така:

Борислав Мудолов "Боби Косатката" – вокал, китари
Мартин Евстатиев – бас
Калин Белчев – китара
Ивайло "Пифа" Петров – барабани

"В момента работим по нов материал и се борим за участие на големи летни фестивали у нас и в чужбина", сподели Боби Косатката за btvnews.bg.

Стискаме им палци и увеличаваме "Waterfall"!