Рокаджията ветеран Род Стюарт оглави британската класация за албуми за пръв път от повече 30 години с новия си диск "Time", докато френското дуо за електронна музика Daft Punk е начело в чарта за сингли.

Написал съм няколко добри песни, но никога не съм се смятал за композитор, каза Стюарт. "Time" е първият му албум от над 20 години, съставен изцяло от негови композиции, и 8-ият му диск под номер 1 в чарта. Въпреки успеха на албума, 68-годишният рокаджия увери, че не възнамерява скоро да забави темповете на работата си.

През юни той тръгва на турне и се надява в някои от концертите да участва неговият отдавнашен приятел от групата "Фейсис" и сегашен китарист на "Ролинг стоунс" Рони Ууд. "Когато прозорецът се открехне, Рони и аз отново ще се съберем заедно на сцената", каза Стюарт.

Певицата и композиторка Габриел Ейплин дебютира под номер 2 в класацията с новия си диск "English Rain", докато американската банда за алтернативен рок "Вампайър уикенд" е на трето място с "Modern Vampires of the City ", а бившата певица от АББА Агнета Фелтскуг - на 6-о място с "A" - първия си нов албум от близо десетилетие.

Класаицята за сингли за четвърта поредна седмица се оглавява от "Get Lucky" на Daft Punk. "Get Lucky" е на път да стане най-продаваният сингъл на годината във Великобритания. На второ място е "Let Her Go" на британския певец и композитор Пасинджър, чието истинско име е Майк Розенбърг, а на трето - "Heart Attack" на Деми Ловато.