Риана и Ники Минаж получиха най-много номинации (по 4) за Американските музикални награди, предадоха световните информационни агенции.

Номинираните бяха обявени на събитие в Лос Анджелис от Кристина Агилера, която съобщи също, че ще пее на церемонията по връчването на отличията.

С по три номинации за Американските музикални награди са Drake, Джъстин Бийбър, Maroon 5, One Direction и Usher, а с по две - Кари Ъндърууд, Крис Браун, fun., Gotye, Джей Коул, Кейти Пери, Кели Кларксън, Люк Брайън и Pitbull.

Номинираните се избират въз основа на излъчванията им в ефир и популярността им в интернет. Носителите на Американските музикални награди се определят чрез онлайн гласуване от феновете. Отличията ще бъдат раздадени на церемония в театър "Нокиа" в Лос Анджелис на 18 ноември.

Риана ще се бори за топ отличието за изпълнител на годината с Drake, Джъстин Бийбър, Кейти Пери и Maroon 5.

Тя е номинирана и в категориите за най-добра изпълнителка на соул/ритъм енд блус, за най-добра изпълнителка на поп/рок и за най-добър соул/ритъм енд
блус албум за "Talk That Talk".

Ники Минаж Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Две от номинациите на Ники Минаж са за албума й "Pink Friday: Roman Reloaded" в категориите за поп/рок и рап/хип-хоп.

Минаж ще се бори и за отличията за най-добра поп/рок изпълнителка с Кели Кларксън, Риана и Кейти Пери, и за най-добър рап/хип-хоп изпълнител с Drake и Tyga.

В новата категория за електронна денс музика са номинирани Дейвид Гета, Skrillex и Калвин Харис.