Празникът на София – 17 септември, ще бъде двоен празник за столичаните и гостите на столицата, които се радват на готина музика! ReelFeel Open Air събира в столицата родни и световни изпълнители за еднодневно парти на две сцени в пространството на складовете Деспред (точно зад Централна митница в София). Стартът е в 18ч., като първата част на ReelFeel Open Air ще е на открито, а след това партито ще продължи до сутринта на сцената на закрито. Билетите за събитието дават достъп и до двете сцени, както и до кинопрожекцията.

Bonobo, Wolf+Lamb и Kutmah са световните звезди, които влизат в музикалната програма на ReelFeel Open Air.

1000Names ще бъдат българските артисти, които ще открият музикалната програма на събитието. Другият български артист, който ще вземе участие в еднодневното събитие, е Clipper - едно от главните действащи лица в българската формация Disco Comrades.

Премиерата на филма за немското музикално явление Modeselektor е другият акцент в програмата на Reel Feel Open Air. В продължение на години Modeselektor е една от водещите електронни банди, чиято музика продължава да завладява сърцата и умовете на фенове по целия свят. Филмът "We Аre Modeselektor" е историята на двама немски приятели и диджей - Gernot Bronsert и Sebastian Szary, които разказват за началото на проекта си, първите си стъпки в музиката, за приятелството, за музикалният си лейбъл и за страстта си към музиката. Лентата включва интервюта, пътувания, лайв изпълнения и щедра порция от кадри от ежедневието на дуото. С този филм студио Phormatik, заедно с Reel Feel, дават начало на проекта ReelFeel Cinema, който има за цел да популяризира филми с музикална насоченост, свързани тясно с културата, която партитата и събитията следват.

Билети за ReelFeel Open Air могат да бъдат намерени в мрежите на Eventim и Tixgate на цена от 35 лева. В деня на събитието входът ще бъде 40 лева. ReelFeel Open Air е с начален час 18 часа и лица под 18 години ще бъдат допускани с придружител и предварително попълнена декларация.