Филмът "Игрите на глада" е големият победител на наградите "Изборът на публиката". Филмът си тръгна с цели пет отличия от церемонията в Лос Анджелис, предаде Асошиейтед прес.

Лентата е фаворитът на публиката в категориите за най-добър филм и най-добър екшън, а Дженифър Лорънс, Джош Хътчерсън и Лиъм Хемсуърт бяха отличени заедно в категорията за най-добре сработен екип. Лорънс също спечели приза за любима филмова актриса и този за "лице на героизма".

Кейти Пери спечели три отличия на церемонията в "Нокия тиътър" в Лос Анджелис, в която феновете избираха победители в най-различни категории - от музика до филми и телевизионни програми. Певицата спечели в категориите за любима женска изпълнителка и поп изпълнителка. Нейният видеоклип "Part of Me" също бе отличен. Колежките на Пери – Риана и Ники Минаж, грабнаха отличията съответно в категориите за любим r&b изпълнител и за любим хип-хоп артист.

Любимата банда на феновете е Maroon 5, а The Wanted спечелиха отличието за любим нов изпълнител, побеждавайки сензацията от изминалата година One Direction, които обаче доминираха в категориите за любима песен (What Makes You Beautiful) и любим албум (Up All Night).

Дженифър Анистън е любимата комедийна филмова актриса на гласувалите в анкетата, а в същата категория при мъжете бе отличен Адам Сандлър.

Робърт Дауни-младши също си спечели статуетка в категорията за любим драматичен филмов актьор, а Мерил Стрийп е любимата на феновете икона в киното.

"Теория на големия взрив" бе обявен за любимият комедиен сериал на феновете, а "Анатомията на Грей" – за любимата драматична поредица.

Сериалът "Свръхестествено" продължава да вълнува феновете и те отново го избраха за любим фантастичен сериал. В тази категория бяха номинирани още "Дневниците на вампира”, "Доктор Ху", "Истинска кръв", "Имало едно време" и "The Walking Dead".

Сандра Бълок взе първото в историята на наградите отличие в областта на хуманитарната област за дейността й в Ню Орлиънс.

За втора година водеща бе актрисата Кейли Куоко (Теория на големия взрив), а сред изпълнителите, които пяха на сцената на "Нокия тиътър" бяха Кристина Агилера, Джейсън Алдийн и Алиша Кийс.

За разлика от наградите "Оскар" и "Златен глобус", които се определят от професионалисти, носителите на отличията "Изборът на публиката" се посочват от фенове в интернет.

Победителите във всички категории можете да видите на сайта на наградите "Изборът на публиката">>>