Prodigy се завръщат на Централния плаж в Бургас на 3 август за концерт в рамките на Spirit Of Burgas. Родните фенове ще са едни от първите в Европа, които ще чуят на живо парчета от дългоочаквания нов албум на бандата, носещ работното все още заглавие "How To Steal A Jet Fighter".

Очаква се албумът да бъде "по-мрачен" и тежък, както самият фронтмен на британците - Лиъм Хаулет, каза в едно от първите си интервюта по повод новия проект. Той сподели, че след парти албума от 2009-а - "Invaders Must Die", всички са суперентусиазирани да са отново заедно в студиото, както и от по-тъмния и "сериозен" стил на парчетата, който той самият предпочита.

Sum 41 Снимка: Facebook
Канадската банда Sum 41 ще зарови пръсти в бургаския пясък непосредствено преди The Prodigy. На сцената на SPIRIT of Burgas ще прозвучат парчета както от последния студиен албум на бандата - Screaming Bloody Murder, така и хитовете на бандата.

Гостуването на групата у нас е част от европейското им турне.

Междувременно стана ясно, че Chase & Status ще забият на главната сцена на фестивала в Бургас на 5 август, а не на 4 август, както бе обявено първоначално. Промяната е продиктувана от проблеми с програмата на групата, които засегнаха и SPIRIT of Burgas. Като компенсация за промяната на датата, бандата обещава "уникално и незабравимо шоу”.