С концерт на клавирното дуо Аглика Генова и Любен Димитров с Calssic FM ФМ М-Тел оркестър под диригентството на Максим Ешкенази, приключи второто издание на цикъла "Музиката на Америка", който се организира от "Кантус Фирмус“ и фондация "Америка за България“.

Програмата за следващия сезон ще бъде обявена в края на август, като организаторите обещават специални изненади за българската публика. Продажбата на абонаментни карти за следващия концертен сезон ще започне на 3 септември на касата на "Кантус Фирмус“ и онлайн.

Тази година цикълът включваше 7 концерта с участието на Classic FM М-Тел оркестър в периода февруари – юни 2012 г.

Програмата представи концерт, посветен на Златния век на холивудската филмова музика с участието на американския диригент Джон Маклафлин Уилямс, концерт с цигуларя Шломо Минц, който излезе на сцената като солист и диригент, три концерта под надслов „Любими виртуози и нови звезди“ с пианистите Людмил Ангелов и Георги Черкин и българските цигулари Мила Георгиева, Димитър Иванов и Симеон Симеонов.

В рамките на тазгодишното издание 3 възпитаници от Националното музикално училище "Любомир Пипков“ дебютираха пред голяма публика.

В рамките на цикъла беше представен още и концертът Hello, Broadway!, с откъси от известни мюзикъли и солисти Орлин Горанов, Даниела Димова и Олга Михайлова – Динова.