Играта загрубява, предупреждават от култовия музикален лейбъл PLATFORM! Новото видео на магнетичните диджеи от Basscatz е вече готово и достъпно в YouTube. “Thriller“ е вторият клип, излизащ под логото на организацията след силната творческа колаборация с Рут Колева и убийствения трак “Moving forward”.

“THRILLER” е нещо различно, смело и провокативно. Звукът е тежък, но мигновено запленяващ. Дълбоките бас линии и невъобразими вокали са съчетани с мрачната, силно хипнотизираща визия на клипа, заснет от млад екип от над 30 човека с поглед, влизащ в директен двубой с тривиалното. Множество локации, безспирна динамика, най-добрата снимачна техника и три денонощия бяха необходими за реализирането на продукцията. Злокобният бенгър на Basscatz приютява неукротимите MC-та Bashment и Grigovor от Лого5, които помитат всичко, изпречило се на пътя им. Поне така разказват очевидци.

С издаването на “THRILLER” на PLATFORM поема в една напълно нова посока – превръщането в пълноценен, активен музикален лейбъл. След PLATFORMULA1, която бе първото безплатно издание на PLATFORM, сега младите изпълнители поставят пред себе си далеч по-висока цел. От месец декември 2012 г. всички издания на лейбъла, настоящи и бъдещи, могат да да бъдат намерени в най-големите магазини за музика в интернет – Juno, Beatport, iTunes и много други. След “Thriller”, излязъл под номер (PTF 001) следва и второто официално издание на лейбъла (PTF 002) в края на месец януари, обединяващо имена като Balkansky, Disphonia, L33, d$pot и Basscatz.

„Днес сме готови да се изправим смело пред нашите фенове и да заявим не само своето присъствие на българската електронна сцена, но и да докажем, че с много работа и вяра в успеха можем да създаваме качествена продукция, която да радва почитателите ни навсякъде по света.“ – споделя Мартин Доновски a.k.a Jamez Bongg.

Basscatz са новоизгряващо продуцентско и DJ дуо, базирано в България, част от водещата дъбстеп организация и лейбъл PLATFORM MUSIC. Зад проекта стоят Христо Рачев a.k.a. Monk и Мартин Доновски a.k.a. Jamez Bongg – една от основните фигури, отговорни за развитието на родната дъбстеп и електронна сцена. Страстта им към дълбоките бас линии, ексклузивните селекции на 4 грамофона и невероятната енергия на живите им изпълнения им отрежда място на една сцена с легенди на дъбстеп-а като 16 Bit, Phaeleh, Von D, Youngsta, Distance, Balkansky и други. За по-малко от шест месеца Basscatz отбелязаха присъствие като хедлайнер на повече от двадесет събития в България и чужбина, като неповторимият им сет от “This is Dubstep 2012 Sofia” беше излъчен на живо пред приблизително 10 000 зрители в цял свят. В предстоящите месеци, предстоят множество фестивални участия, а „бас котките“ са подготвили и пускането на няколко авторски парчета в обещаващи колаборации с различни изпълнители.