Подготвя се нов албум с неиздавани песни на Алия (Aaliyah), предаде Билборд. Новината дошла от продуцентът Джефри Уолкър – J.Dub, който е съавтор на "What If” и "I Refuse" от последния студиен албум на покойната r’n’b дива - "Aaliyah".

"Получих страхотни новини днес: смазващата неиздадена песен "Steady Ground”, която продуцирах за Алия, ще бъде част от предстоящия й нов албум”, написа продуцентът в Twitter. След това съобщение, Уолкър сподели подробности за песента пред сайта YouKnowIGotSoul.com: “Това всъщност беше първият сингъл след "Rock The Boat", но инженерът ми, който смесваше албума, някак затри вокалите. Вокалите, които ще чуете, всъщност са от демото. Финалните вокали бяха изтрити. Затова и песента не влезе в албума.”

В песента "Steady Ground" участва друг покоен изпълнител - Стивън Гарет, познат като Static Major, който е най-известен с участието си в "Lollipop" на Lil Wayne. Песента излезе след смъртта на Гарет. Static Major почина през 2008-а след усложнения след операция.

Според блогъра Перез Хилтън, братът на Алия – Рашад Хютън, обявил в Twitter, че не се предвижда издаването на нов албум.

Къде е истината? Предстои да разберем. Дотогава "More Than A Woman" с поздрави за всички дами по случай женския празник - 8 март.