Plan B и Емили Сандей получиха най-много номинации – по пет, за наградите за черна музика MOBO.

След като бе номиниран за престижната британска музикална награда "Меркюри" за най-успешния си албум "Ill Manors", рапърът Plan B получи номинации и за наградите MOBO. Заглавието на албума е същото като това на режисирания от Plan B филм, в който се е снимал. Сега рапърът, чието истинско име е Бен Дрю, бе номиниран за най-добър изпълнител, най-добър хип-хоп/грайм изпълнител, най-добро видео, най-добра песен и най-добър албум.

Емили Сандей, която пя на церемониите по откриването и закриването на Олимпийските игри в Лондон, е номинирана за най-добра изпълнителка, най-добър R&B/соул изпълнител, най-добро видео за "My Kind Of Love", най-добра песен за "Next To Me", най-добър албум за дебютния си диск "Our Version of Events", който бе пренебрегнат от журито за наградата "Меркюри".

Церемонията по връчването на отличията ще се състои в Ливърпул на 3 ноември. Миналата година най-много награди – четири, спечели Джеси Джей, докато Boyz 2 Men получиха специален приз за цялостния си принос към музиката.