Фенове на One Direction, успокойте се! Това е посланието на официалното изявление, което Пийт Таунзенд от The Who разпространи до медиите. Музикантът от култовата рок банда опита да потуши фенската истерия, като заяви, че никой от The Who няма, нито е имал, намерение да настоява песента на One Direction “Best Song Ever” на бъде премахната от ефира и интернет, защото прилича на "Baba O’Riley” на The Who.

Припомняме, че феновете на 1D "полудяха", след като блогър сравни двете парчета и намекна, че това на британската бой банда копира песента на The Who. Почитателите на One Direction приеха сравнението като заплаха, че песента може да бъде "заличена" и започнаха да сипят заплахи към The Who.

One Direction Снимка: ПР

“Не! Харесвам сингъла. Харесвам One Direction. Акордите, които използвах, и акордите, които те са използвали, са същите три акорда, които се използват в поп музиката от Бъди Холи, Еди Кокран и Чък Бери насам и това доказва, че готините акорди не означават година музика – не винаги. Все още пиша песни, които звучат като "Baba O’Riley" – или поне се опитвам”, пише в изявлението си легендарният музикант.

"Това е част от живота ми и част от историята на поп музиката. One Direction са част от моя бизнес и имат милиони фенове. Щастлив съм да мисля, че може би те по някакъв начин са повлияни от The Who. Чувствам се облекчен, че не носят гащеризони, кубинки и якета с националния флаг. Забавен факт е, че миналата година в Канада срещнах Ранди Макман, който едно време беше фронтмен на The Guess Who, и той ми каза, че не само е копирал "Baba O’Riley" в хита си "You Ain’t Seen Nothing Yet", а дори е кръстил бандата си на нас. Как мога да не съм щастлив от такова признание?”, пише още Таунзенд.

Е, Directioners, драма няма. Слушайте си "Best Song Ever" с удоволствие и... спокойствие.