След новината, че се подготвя албум с неиздавани досега парчета на Алия (Aaliyah) едва ли не всеки ден излиза нова информация, свързана с проекта, но къде всъщност е истината и какво могат да очакват феновете, оказва се не е ясно. След като вчера братовчедът на покойната изпълнителка и шеф в Blackground Records – Джомо Хенкерсън, обяви, че дългогодишните приятели на Алия - Миси Елиът и Timbaland, ще участват в проекта, днес става ясно, че това не е истина. Поне засега...

Мениджърът на Миси разпространи изявление, в което обяснява, че нито тя, нито Timbaland са получили покана за участие в новия проект.

"Въпреки че Миси и Timbaland винаги са се стремели да запазят спомена за близката си приятелка жив, никой не е разговарял с нас за евентуално участие в проекта, нито пък на този етап има някакви планове за такова участие”, каза Мона Скот-Йанг – дългогодишен мениджър на Миси Елиът. "Забелязахме, че се появи информация, че двамата са потвърдили участието си, но това не е така. И Миси, и Timbaland съчувстват на семейството на Алия, за което загубата все още е твърде осезаема, затова искаме да няма недоразумения.”