Испанският режисьор Давид Виктори бе обявен за победител в първото издание на конкурс за късометражни филми, организиран от Ридли Скот в YouTube. Скот е ползвал услугите на организаторите на международния кинофестивал във Венеция, за да лансира "Вашият филмов фестивал" в интернет.

Желаещите да участват в конкурса трябваше да представят 15-минутни филми, а Скот и актьорът Майкъл Фасбендер подбраха най-добрите 50 от тях. След това ползватели на YouTube дадоха своя вот за миналите селекцията филми. На международния кинофестивал във Венеция бе оповестено, че победител в конкурса е късометражната лента "Вината" на Виктори.

Филмът описва историята на мъж, който е обсебен от мисълта за отмъщение след смъртта на съпругата си. Виктори ще получи 500 хил. долара за следващия си проект, за чието осъществяване Скот и Фасбендер ще дадат своя принос като изпълнителни продуценти.

За един режисьор няма по-добър начин да напредне в кариерата си от предизвикателството да реализира свой проект съвместно с Ридли Скот и Майкъл Фасбендер, заяви Виктори.