Нов филм за Джеймс Бонд зрителите могат да очакват в следващите три години, заявиха от филмовата къща "Метро Голдуин Майер".

Има вероятност в скоро време да бъде съобщено и името на новия режисьор, който ще поеме реализацията на продукцията, след отказа на Сам Мендес да участва в проекта.

По време на конферентна връзка с инвеститорите шефът на киностудията "MGM" Гари Барбър съобщи, че се работи над сценария за новия, 24-и екранен Бонд-епизод в 50-годишната история за британския суперагент. Той се надява филмът да излезе на екран до 3 години.

Барбър не даде подробности за актьорския състав, но отсега е известно, че Даниъл Крейг има вече подписан договор да изпълни главните роли в следващите две ленти за агент 007.

Барбър благодари на Сам Мендес за "невероятното му работа над "007: координати Скайфол", който осигури на лентата приходи от 1,1 милиарда долара от световния бокс-офис. Британският режисьор обяви по-рано този месец, че ще се концентрира над театралните си проекти и няма да режисира следващия Бонд.