Най-успешната френска група Nouvelle Vague се завръща у нас с най-новото си шоу "Dawn Of Innocence". Концертът е на 26 ноември в зала 3 на НДК.

"Dawn Of Innocence" е изключително зрелищен спектакъл, режисиран от известния френски дизайнер Жан Шарл дю Кастелбаджак, който се е погрижил за цялостната визия, костюми, осветление и декори на спектакъла.

Идеята за грандиозното шоу се ражда по време на една среща на Марк Колин - основател на Nouvelle Vague, и дизайнера. ”Предложих му да илюстрирам 18 мистични песни от 80-те, изпълнени от групата и допълнени от картини, светлини, сенки и емоции”, споделя дизайнерът. ”Идеята ми беше музикантите и публиката да пътуват от песен на песен по ръба на невидимото”.

“Dawn Of Innocence” разказва за призраците на нашето въображение, а също така и призовава “Историята на окото” на Жорж Батай с изпълненията на двете певици Марева Галанте и Лизет Алие. За първата си подобна продукция исках да създам трансверсален проект, в който моите страсти се срещат - изкуство, музика и мода, и основната връзка между тях да бъде емоцията. Използвах Nouvelle Vague като машина на времето, за да ме върнат в цветовете на поп музиката и мрачните тонове на 80-те - десетилетие, което беше толкова бляскаво и мрачно в същото време”, разкрива още Жан Шарл дю Кастелбаджак.

Концертът на Nouvelle Vague се организира от Keen Acts и Bg Sound Stage. Билетите са на промоционална цена от 30 и 40 лв. до 31 септември и са пуснати в продажба онлайн на eventim.bg, а от касата на НДК могат да бъдат закупени от 1 септември.