Австралийската актриса Никол Кидман е в напреднали преговори за ролята на Грейси Кели във филма за принцесата на Монако, който трябва да реализира Оливие Дахан.

Френският режисьор, който получи множество награди за филма си за легендарната френска певица Едит Пиаф "Живот в розово", ще снима разказа за живота на известната американска филмова актриса Грейс Кели, която през 1956 г. след брака си с Рение III става принцеса на Монако.

Най-известните холивудски звезди спореха за тази роля, но Кидман е победителката. "Договорът не е подписан, но преговорите са напреднали" уточняват цитирани от АФП източници.

Филмът със загадъчно заглавие "Грейс от Монако" е с бюджет около 15 млн. долара и се продуцира от Пиер-Анж Льо Погам, който напусна миналата година EuropaCorp, на която беше съосновател с Люк Бесон.

"Грейс от Монако" чийто сценарий е написан от Араш Амел, не е точно биография. Филмът се концентрира върху 1962 г. Грейс е на 32, Франция и Монако са в политическа и финансова криза, актрисата от Холивуд излиза на тази сцена.

Никол Кидман на 44 години тази година ще видим името й върху афиша на "The Paperboy" със Зак Ефрон и Джон Кюсак и на "Stocker". Тя има "Оскар” за ролята си в "Часовете" през 2003 г.