Холивудската актриса Никол Кидман ще играе в новия филм на Ларс фон Триер "Нимфоманката”. Актрисата, която изпълни главната роля в един от предишните филми на датския режисьор - в "Догвил", заяви, че ще е заета няколко снимачни дни.

Предвидено е новият филм на Ларс фон Триер да бъде пуснат в два варианта - по-откровена, нецензурирана и цензурирана версия за масово разпространение. В лентата жена, в чийто образ се превъплъщава Шарлот Генсбур, разказва историята на сексуалния си живот на стар ерген.
 

Това е светла и поетична история за еротичните преживявания на жена от раждането до 50-годишнината й, разказана от самата главна героиня Джо, която се самоопределя като нимфоманка. В студено зимно утро Селигман, възрастен самотен ерген, се натъква на улицата на Джо, пребита и в безсъзнание. След като я закарва в дома си, той разглежда раните й и си задава въпроса как е стигнала тя дотук. Джо разказва на Селигман за бурната си младост.

В лентата ще видим шведския актьор Стелан Скарсгард, който се е снимал в няколко ленти на Ларс фон Триер, а също Уилям Дефо, изпълнил главната роля в "Антихрист". Продуцентът Петер Олбек Йенсен е съобщил, че "филмът ще е не само еротичен, но и смешен. А от финансирането ще зависи доколко порнографски ще се окаже.

Дистрибуторите вече са проявили голям интерес към проекта, купувайки филм още преди началото на снимките. Предвидено е лентата да се появи на екран през 2013 г.