Освен двама от основателите на Asian Dub Foundation – Dr Das и Deeder Zaman, UP-RISING включва и DJ Soundar, чиято всъщност е идеята за събитието.

DJ Soundar е един от най-ревностните поддръжници на антирасисткото движение в Париж, а също и активист за опазването на коренното население на различните райони по света.

Преди 10 години, по време на расистка атака в парижкото метро, Saundar е захвърлен на релсите и от пораженията, нанесени от електрошок, губи едната си ръка. Това обаче по никакъв начин не спира силния дух на френския диджей и продуцент и до днес той продължава да развива ъндърграунд дъб и джънгъл сцената във Франция.

Както вече споменахме, негова е и идеята за събитието UP-RISING, което се провежда за първи път в Париж и обединява различни артисти от кръга "Asian underground"/"Indian electronica" и което ще видим на 25 февруари и в София (клуб Mixtape 5).

По думите на Soundar, UP-RISING е своеобразен призив за мир, който също цели да се прокламират ценности, свързани с антирасизмa и борбата против ксенофобията. Първото издание на събитието събира средства за музикално училище в Индия.

С идеята да продължим да подгряваме за партито на 25 февруари в Mixtape 5, слушайки хубава музика, днес ви пускаме "Twice Born" на DJ Soundar. 

 И както ви препращаме към SoundCloud канала на диджея, препоръчваме да се задържите там и да преслушате и другите парчета. А ако самите вие се трудите си зад пулта с надеждата някога музиката ви да бъде оценена, можете да споделите парчетата си с DJ Soundar в неговия DropBox и да очаквате отзивите на професионалиста. Успех!