Четири години, след като известната американска певица Натали Кол получи бъбрек от донор от Салвадор, тя не само си е върнала добрата форма, но е и записала първия си албум, който е изцяло на испански език.

"Не вярвам в съвпаденията. Вярвам, че за всяко нещо си има причина" - казва Натали Кол. Според нея сега тя отчасти се чувства латиноамериканка. Това е засилило желанието й да запише албум на испански език.

Той ще е първият от май 2009 година насам, когато получи бъбрек. Донор е млада жена от Салвадор, която е починала, докато е раждала момиченцето си.

63-годишната Кол се нуждаеше от трансплантацията, тъй като страдаше от хепатит С. Това е чернодробно заболяване причинено от хепатит С вирус (HCV).

Американската певица признава, че след трансплантацията усеща в себе си духа на младото момиче, на латиноамериканската култура.

В албума са намерили място 12 парчета, от които две са дуети. Единият е с италианеца Андреа Бочели, с когото Натали Кол изпълнява заедно "Besame Mucho". А с доминиканската музикална легенда Хуан Луис Гера пее "Bachata Rosa".

Световноизвестната певица, многократна носителка на наградите "Грами", е дъщеря на джаз легендата Нат Кинг Кол.