Деси Петкова e единствената българка в международния онлайн конкурс за барабанистки Hit Like a Girl 2012.

В интервю за LadyZone.bg Деси, или както приятелите й я наричат Sun Dessi, сподели: "Винаги съм била бунтар по душа. Много събития в живота са предизвиквали и продължават да предизвикват в мен чувство на негодувание. А барабаните са и начин да изкажеш болката си, да изявиш бунта си. Пък и това е инструмент, нетипичен за жена. А аз обичам предизвикателствата.”

Предизвикателство се оказва за нея и американският интернет конкурс Hit Like a Girl 2012, отворен към дами от цял сват, които смятат, че се справят добре на барабаните.

Целта на Деси е да получи максимален брой гласове от публиката, за да попадне сред 15-те най-добри участнички, от които журито на 15 април ще определи най-достойната измежду тях изпълнителка, която ще грабне голямата награда – пълно джаз-бенд оборудване.

"Не наградата е най-важна за мен, разбира се”, сподели още Деси пред LadyZone.bg. “Важна е идеята, тръпката, забавлението. Човек трябва да е активен, да прави това, което му харесва, да опитва, важно е да не се предава, а да продължава напред. По-добре е да правиш нещо, отколкото да чакаш. Иначе нищо няма да се случи. Пък и за да получиш, трябва да дадеш.”

Ако искате да подкрепите Деси в конкурса, можете да го направите ТУК.

Цялото интервю на Деси пред LadyZone.bg четете тук>>