Nas пусна парче с Ейми Уайнхаус, предаде nme.com. "Cherry Wine” дебютира по Би Би Си Радио 1 снощи – 3 юли. Песента е от предстоящия нов албум на рапъра – "Life Is Good", който трябва да излезе на 17 юли.

Nas и покойната Ейми Уайнхаус записваха заедно през 2008-а. Една от общите песни на изпълнителите – "Like Smoke", излезе в посмъртния албум на певицата "Amy Winehouse Lioness: Hidden Treasures”. Песните на Nas и Ейми са продуцирани от Салаам Реми, който работи с певицата по албумите й “Frank” и “Back To Black”.

В интервю за nme.com Nas споделя, че “Cherry Wine” е дело на "Господ и Ейми”. На въпрос дали Салаам Реми е направил парчето от записите на изпълнителите през 2008-а, Nas отговаря: ”Да, Салаам работеше по албума й, бяха в студиото. Дори не знаем как се получи. Беше просто магия. Просто се случи. Трябваше да се случи. Тя направи така, че да се получи.”

Преди време Nas сподели, че първоначално не е бил много навит да довърши "Like Smoke" след смъртта на певицата. "Част от мен не искаше да запиша песента... С Ейми сме родени на една и съща дата, тя ми беше сестра. И беше толкова забавна. Казваше някакви смешни неща за известни хора, които не харесваше и ме побъркваше от смях. Всички много се надявахме, че тя ще успее да се оправи и да се завърне.”

Предстоящият албум на Nas включва дуети с Drake, Rick Ross, Мери Джей Блайдж, Swizz Beatz и покойния вече Heavy D.