Поп, рок и джаз звезди ще създадат нови музикални хитове за участието си в "Зелената песен на България" по инициатива на N-JOY, Z-Rock, Jazz FM и Оперативна програма “Околна среда 2007-2013 г.“

За участие в проекта слушателите номинираха Графа, Михаела Филева, Били Хлапето, Криско, Der Hunds, Революция Z и Рут Колева. Изпълнителите ще създадат нови български песни, които ще съчетаят по модерен и забавен начин хубавата музика и отговорното отношение към природата и средата, която ни заобикаля.

Днес изпълнителите взеха участие в специална пресконференция, на която бяха обявени етапите на музикалното състезание "Зелената песен на България“. В началото на месец септември звездите ще представят седем изцяло нови хитови парчета.

"Ще създадем много хубави песни с послания, защото природата е истинско вдъхновение“, каза Михаела Филева на пресконференцията, а Били Хлапето допълни, че се надява с новите си парчета всички изпълнители в конкурса да дадат добър пример на младите.

"Ще дадем всичко от себе си за нашата песен. Това е страхотно предизвикателство за нас и започваме с огромно желание“, каза Джулия Бочева, позната като Ани от Революция Z. За участието си "Зелената песен на България“ рок бандата Der Hunds за първи път ще създаде парче на български език.

След представянето на новите песни отново феновете и слушателите на N-JOY, Z-Rock, Jazz FM ще имат решаваща роля при избора на победител в различното музикално състезание. На големия финал през декември едно от парчетата ще бъде избрано за големия победител - "Зелената песен на България". Награди ще получат и песните с най-добър текст и най-добър видеоклип. Гласуването ще се извършва безплатно на специален сайт, който предстои да бъде създаден.