Британската поп фолк група Mumford and Sons отново оглави класацията Топ 200 на "Билборд" за албуми, след като триумфира на наградите "Грами".

По данни на Нилсен СаундСкан от тавата "Babel", отличена с "Грами" за най-добър албум на 10 февруари, през изминалата седмица са продадени 185 000 копия.

Албумът "Babel" на Mumford and Sons излезе на музикалния пазар през септември 2012 г. Тогава тавата оглави чарта на "Билборд" като един от най-продаваните дебюти за годината.

Миналата седмица "Babel" заемаше четвърта позиция в класацията Топ 200 на "Билборд", преди успехът на наградите "Грами" отново да "изстреля" тавата на върха на чарта.

На второ място в класацията е официалната компилация "2013 Grammy Nominees", включваща парчета на номинираните за престижните музикални отличия Black Keys, Кели Кларксън, Кейти Пери, Готие. През изминалата седмица от албума са продадени 87 000 копия.

Част от изпълнителите на наградите "Грами", сред които Бруно Марс и Тейлър Суифт, също станаха свидетели на завръщането на албумите им в чарта. "Unorthodox Jukebox" на Марс заема трета позиция в класацията на "Билборд" за албуми, а "Red" на Суифт – четвърта.