Българският рапър Михаил Михайлов, известен като Мишо Шамара, обяви, че е създал химна на протестите - песента "Свобода".

На пресконференция Биг Ша, както е другото прозвище на музиканта, заяви, че иска чрез музиката да даде криле на народа да се изправи срещу тиранията на управляващите и монополите.

Ще се опитаме със смях и ирония да се противопоставим на милиционерщината, а нашите арт форми да защитят демокрацията, каза Мишо Шамара. Той и хора, занимаващи се IT-бизнес, създават Група за публичен натиск "Ненасилие и мирна съпротива", чиито амбиции освен защита на правата на гражданите, достигат и до участие в политиката.

Мишо Шамара заяви, че се е обединил с хора от информационните технологии, защото по думите му "компютърът" е средството на новото време, за да достига истината до хората.

В т. нар. химн на протестите, в който участват и рапърите Андре и Сарафа, се призовава "Искам свобода", "България се събуди", "Късаме оковите", "Ние сме гневни, нови". Кадрите в клипа са заснети по време на последния масов протест в София, а текстът изразява личната позиция по проблемите на всеки един от музикантите.

"Думите са по-силни от оръжията", каза Мишо Шамара, заявявайки желанието си да се бори за справедливост.