Марк Нопфлър идва в София на 29 април 2013-а. Концертът на култовият създател на Dire Straits у нас е част от Европейското му турне в подкрепа на новия му албум "Privateering".

Билетите за събитието влизат в продажба на 10 септември.от 10ч. Пропуските ще се продават на цени от 50 до 100 лева в мрежата на Ticketpro.bg и касата на "Арена Армеец София”.

Най-новият солов албум на легендарния китарист съдържа 20 съвсем нови песни и е първият двоен в цялата му кариера. "Колкото повече остарявам, толкова повече ми се пишат песни", споделя Нопфлър. "Наслаждавам се на целия процес - писането на песни, записите и изпълненията им на живо. Имам толкова много идеи за нови парчета, че почти се препъвам в тях.“

На концерта си в България Марк Нопфлър и 8-членната му група, освен парчета от новия албум, ще изпълнят повечето от най-големите си хитове. "Хитовете на Dire Straits са оставили значими следи в живота на доста хора. Разбира се, ще изсвиря тези песни по нов и различен начин. Променил съм ги малко, за да звучат жизнено и съвременно. Има и неизменни части като суинговата тема от “Sultans” - ако не изсвириш това парче точно по този начин, светът няма да бъде същия за много хора", шегува се Нопфлър. "Всъщност обичам да свиря старите си песни. Написал съм ги, хората искат да ги слушат. Това е."