Майкъл Джей Фокс се завръща в телевизията с първата си голяма роля от 11 години, съобщи Контактмюзик.

51-годишният Фокс прекрати активната си кариера през 2000г., за да се посвети на лечението си от Паркинсон. Актьорът бе диагностициран с тежката болест през 1991-а.

През 2013 г. обаче той ще се завърне на телевизионния екран в ново шоу на "Сони пикчърс телевижън". Комедията ще бъде вдъхновена от живота на самия Майкъл Джей Фокс. Актьорът ще работи с режисьора на "Лесна, А" Уил Глук и със сценариста на "Агнешко" и "Развитие в застой" Сам Лейборн.

Майкъл Джей Фокс се прочу през 80-те години на миналия век с ролята си в ситкома "Семейни връзки", преди да пожъне успех с филмовата поредица "Завръщане в бъдещето". Фокс участваше и в популярния сериал "Шеметен град", но през 2000 г. се отказа от телевизионната си кариера, за да се фокусира върху здравето си.

Актьорът учреди фондация, която да подпомага изследванията в търсене на лек за болестта на Паркинсон.

През май тази година Майкъл Джей Фокс сподели за "Ей Би Си Нюз", че новият режим на лечение, на който се подлага, му осигурява по-добър контрол над заболяването, и ще може да приема повече роли от епизодичните участия през последните години.