Очакваме лятото с нетърпение вече от няколко месеца, но студените ни ръце продължават да ни напомнят, че все още сме в хладната половина на годината. Сега обаче ще стоплим сърцата ви с една лятна новина от Sofia Live Club: Mo'Horizons and The Banana Soundsystem идват за концерт в столичния Sofia Live Club на 10 май.

Популярната латино-джаз формация се завръща у нас в състав: вокалистката Денис М’Байе (Denis M’Baye), перкусионистът Нене Васкес (Nene Vasquez) и бенд, дирижиран от добре познатия ни Ралф Дросмайер (Ralf Drosemeyer).

Умелото преплитане на много стилове като боса нова, бразилектро, латино, соул, фънк, дръм’н’боса е причината за глобалния успех на Mo’Horizons. Групата има издадени пет дългосвирещи албума с многобройни хитове като Hit The Road Jack, Ai Mi Morena, Drum’n’Boogaloo и др. Групата черпи вдъхновение и идеи от всички точки на света, а последният им албум "Mo‘Horizons and The Banana Soundsystem" разкрива сериозно влияние от Балканите. За това свидетелства и парчето с Varna Boogalo Crew "Който Пие Бира", което през последните години е сред най-слушаните песни по баровете на българското Черноморие.

Билети за концерта на Mo'Horizons може да закупите в мрежата на Eventim на цена от 15 лв.

Събитието се организира от Sofia Live Club с медийния съпорт на ReelFeel.