Боб Дилън се вдъхновил от Леонардо Ди Каприо за новата си 14-минутна песен, посветена на Титаник.

Музикантът разкрива, че заглавното парче от новия му албум "Tempest" ("Буря") е повлияно от много и различни неща, включително от ролята на Лео във филма от 1997 г. "Не мисля, че песента щеше да е същата без Лео. Нито пък филмът", сподели Дилън пред сп. "Ролинг Стоун".

Относно песента той заяви: "Хората ще кажат: "Е, тя не е много достоверна". Но един композитор не се интересува от това какво е достоверно. Това, от което се интересува, е какво е трябвало да се случи, какво е можело да се случи. Това е неговата собствена истина. Това е като хората, които четат пиеси на Шекспир, но никога не са гледали пиеса на Шекспир. Мисля, че те просто използват името му".

71-годишният Боб отрече информацията, че новият му албум ще му бъде последен, както някои негови почитатели предположиха заради факта, че последната пиеса на Шекспир се казва "Бурята". "Последната пиеса на Шекспир се казваше "Бурята", а не просто "Буря". Името на моя албум е просто "Буря". Това са две различни заглавия", заяви Дилън.