Столицата на хазарта Лас Вегас ще стане столица на кънтрито през уикенда, когато най-големите звезди на този музикален стил се съберат в града за раздаването на наградите на Академията за кънтри музика.

С девет номинации за престижните отличия суперзвездата на кънтрито Кени Чесни повежда армия от изпълнители с многобройни възможности за триумф в отделните категории.

Сред тях са Джейсън Олдийн, "Лейди Антебелъм", Брад Пейзли и Тейлър Суифт. Всички те, заедно с Блейк Шелтън, ще си оспорват голямата награда на Академията за кънтри музика за шоумен на годината, която миналата година беше спечелена от Суифт.

Освен в топ категорията, младата кънтри певица тази година има още две номинации, сред които за най-добра изпълнителка. В тази категория тя ще си съперничи за отличието със Сара Еванс, Миранда Ламбърт, Мартина Макбрайд и Кари Ъндърууд. Призът за най-добър изпълнител ще си оспорват Джейсън Олдийн, Кени Чесни, Брад Пейзли, Блейк Шелтън и Крис Йънг.

Битката в категорията за албум на годината ще бъде между Миранда Ламбърт, Ерик Чърч, Кени Чесни, "Лейди Антебелъм" и Джейсън Олдийн.

Изпълненията, с които ще се представят кънтри звездите, придават допълнителен блясък на церемонията и се следят със същия интерес, който будят самите отличия. На шоуто ще пеят "Раскал флатс", Тоби Кийт, Джейсън Олдийн, Диркс Бентли, Ерик Чърч, Миранда Ламбърт, Брад Пейзли, Кари Ъндърууд, Кийт Ърбан, Крис Йънг, "Лейди Антебелъм", "Бенд Пери".

Голямата атракция на вечерта обаче се очаква да бъдат Кристина Дейвидсън и Франк Тучи – двойка вдовци, които ще сключат брак на сцената под звуците на песента "Marry Me" в изпълнение на Мартина Макбрайд и фронтмена на "Трейн" Пат Монахан.

Наградите на Академията за кънтри музика ще бъдат раздадени за 47-и път на 1 април. Шоуто ще се състои в хотелския комплекс MGM Grand в Лас Вегас и ще бъде предавано на живо по телевизия CBS.