Когато мощно торнадо връхлетя Оклахома тази година, музикантите от групата Kings of Leon се зарекоха да помогнат на местните хора, но не бяха решили как да го сторят. Голяма част от живота на музикантите от групата е свързана именно с този щат.

Те не смятаха, че откриването на банкова сметка в полза на местните жители е правилното решение. "Обмисляхме възможността да дарим пари", разказа Джаред Фолоуил от бандата.

"По-късно обаче си дадохме сметка, че ще съберем по-голяма сума, ако изнесем благотворителен концерт. Във всеки случай изнасянето на концерт ще е по-забавно от написването на чек."

"Рок на Kings of Leon за Оклахома: Благотворителен концерт в полза на пострадалите от торнадото в Оклахома" ще се състои на 23 юли. Музикантите от бандата са поканили групата Flaming Lips, чиито членове живеят в Оклахома сити, да участват в концерта. Гостуваща изпълнителка ще е Грейс Потър.

Новината за концерта идва в момент, когато Kings of Leon е на европейско турне и подготвя излизането на шестия си албум "Mechanical Bull" тази година.