Съпругата на бившия президент на Франция Никола Саркози – Карла Бруни, пусна днес своя нов, четвърти поред албум.

Появата на диска на пазара съвпадна с 1 април – Международния ден на хумора и шегата и с великденския разтурни понеделник за католиците, който във Франция се отбелязва като държавен празник.

Заглавието на албума е "Little French Songs" /"Малки френски песни"/. Той се очакваше да излезе още през 2011 година, но датата на издаването му на няколко пъти беше отлагана. Една от причините беше музикалният проект на Бруни да не повлияе по някакъв начин на предизборната кампания на нейния съпруг.

Саркози обаче изгуби президентската надпревара за сметка на своя съперник, социалиста Франсоа Оланд, и пускането на албума отново бе отложено.

Няколко дни преди появата на "Little French Songs" журналистите имаха възможността да се запознаят със съдържанието на диска. Те заподозряха съпругата на бившия френски президент в политическа сатира на сегашния държавен глава. Повод за подобни мисли даде текстът на една от песните на Карла със заглавие "Пингвин". В нея се разказва за мрачен и самотен
персонаж, който не казва нито да, нито не.

А "Господин нито да, нито не" бе едно от прозвищата на сегашния президент Франсоа Оланд. Той си го спечели още в битността си на ръководител на Френската социалистическа партия заради умението си никога да не дава преки отговори на неудобни въпроси.

На фона на тези обвинения Карла Бруни бе принудена да излезе с официално опровержение. Тя категорично отхвърли намеците на "злите езици", като заяви, че за никаква политическа сатира не става дума в нейния албум. "В песента "Пингвин" се разказва за невъзпитаните и неприятни хора, които си остават непонятни за мен", заяви певицата.