Магдалена Малеева
Изборът на... Магдалена Малеева, тенисист и основател на Горичка
1. Работилницата От тук за тук на Ариан Прин. Какво ли не съм правила от отпадъци, но с моливите ме изненадахте. (2, 3 и 4 юни от 17 ч., +това)
2. Лекцията на Нинела Иванова „За хората, плесента и дизайна“. Любопитно ми е как бактериите и гъбите се намесват в технологиите и модата. (4 юни от 20 ч., Vivacom Art Hall)
3. Изложбата На море в Хърватска 2012. Защото обичам да гледам как клишетата се разбиват. (4 - 8 юни, Betahaus)

Виктор Николаев
Изборът на... Виктор Николаев, водещ на "Тази сутрин" по bTV
1. Изложбата По истински случай. Защото е по истински случай. Заради контраста. И заради невъзможността да няма минало. (31 май - 8 юни, галерия Мисията)
2. Лекцията „Дизайн и щастие“ на Стефан Загмайстер. Заради доброто описание на събитието в брошурата. И защото се интересувам от графичен дизайн - баща ми се занимава с това. (2 юни, НДК - зала 2)
3. Работилницата за моливи на Ариан Прин. Защото ще прави демонстрация и звучи не само абстрактно, но и практично. (2, 3 и 4 юни от 17 ч., +това)

Sentimental Swingers
Изборът на... Sentimental Swingers,
музиканти
1. Лекцията "Как и защо" на Томек Ригалик. Заради таланта да твори в хармония с природата. (2 юни, НДК - зала 2)
2. Документалният филм за живота на Чарлз и Рей Иймс - Семейство Иймс: художникът и архитектът. Заради вдъхновението и любовта на тези изключителни дизайнери. (4 юни от 21:00, Vivacom Art Hall)
3. Груповата изложба Когато порасна - част от Sofia Design Week KIDS. Заради отношението към детските мисли и развързването на фантазията. И заради интересните артисти, някои от които отдавна следим. (1 - 8 юни, Фабрика 126)