Фестивалът EXIT в Нови Сад стартира своя конкурс “Play@Exit“, който дава шанс на изпълнители, банди и диджеи от цял свят да представят най-добрите си парчета пред многолюдната публика на фестивала. С участието си на EXIT музикантите получават шанс и да бъдат забелязани от световни мениджъри, музикални продуценти и медии. Конкурсът започва тази седмица и ще продължи до 21 май 2012г.

Всеки, който желае да се запише за участие, може да го направи на www.exitmusic.rs. Всичко, което трябва да направите, е да създадете профил и да попълните формуляра за участие в конкурса. Тези, които вече имат регистрация, трябва просто да се логнат в системата и да отворят връзката "Apply for 2012". Подробна информация, инструкции и условия за участие можете да намерите на www.exitmusic.rs.

Най-добрите кандидати се избират след сериозна селекция от екип професионалисти от Exit, с помощта на медиините партнъори на феста и разбира се – публиката! Както всяка година, феновете на фестивала ще могат да подкрепят любимците си като посетят сайта www.exitfest.org и гласуват с “like“ за своя фаворит. Изпълнителите с най-много харесвания от феновете ще имат по-голям шанс за участие на фестивала.

Миналата година близо 950 изпълнители заявиха желанието си да участват на фестивала! Най-добрите от тях се качиха на сцената Exit Music Live, а други свириха на Fusion и Explosive stage. Резултатите от тазгодишния конкурс ще бъдат обявени на 12 юни 2012г.