Певицата и художник Йоко Оно анонсира издаването на новия си албум "Take Me to the Land of Hell", който е записала съвместно с групата Plastic Ono Band.

Дискът ще бъде пуснат на пазара на 17 септември 2013 година на винил, CD и в дигитален формат. Йоко Оно, която отпразнува 80-ия си рожден ден тази година, е качила в интернет първия трак от албума, който ще се нарича "Moonbeams".

Сред обявените участници в записите на албума са изпълнителката Мерил Гарбус, хип-хоп-музикантът Амир Томпсън, а също участниците на инди групите Wilco и Miike Snow.

"Take Me to the Land of Hell" ще е вторият албум на Йоко Оно след възраждането на супергрупата й Plastic Ono Band през 2009 г. В новия състав са музикантите от японски произход Кейго Ойямада и Йука Хонда, също синът на певицата Шон Ленън, който е сред продуцентите на последните два албума.

В първоначалния си вид Plastic Ono Band съществува от края на 60-те години на миналия век до 1975 г. Постоянни участници и основатели на групата са Джон Ленън и съпругата му Йоко Оно. В групата през различни периоди са влизали Ерик Клептън, продуцентът Фил Спектър, барабанистът на "Ху" Кийт Мун и много други.