Иновативни артисти от България и чужбина ще забъркват електронни емоции в музикалната лаборатория "Music Lab". Събитието е на 15 декември в София и ще събере на едно място музиканти и фенове, които заедно ще опознават съвременните тенденции в инструменталното и изпълнителско изкуство.

Специален гост на "лабораторията” е британецът Адам Плейс, който идва по покана на организаторите и Британския съвет, за да представи инструмента си AlphaSphere. Този инструмент на бъдещето има потенциала да промени електронната музика и е въпрос на време да разберем по какъв начин ще се случи това.

Сред гостите на събитието е и българският дизайнер Албена Баева, която ще представи Mocapton - костюм за улавяне на движение, създаден за интерактивния танцов спектакъл “Азамен” на Runabout project.

Очакваме взривоопасни музикални съединения от Тодор Стоянов (група “Ambient Anarchist”) и бандите Nasecomix и Help Me Jones, които ще се включат в концертната част.

Събитието включва и безплатен уъркшоп, който е планиран за 15:00 часа в залата на “Съюз на българските композитори” (вход откъм ул. "Кузман Шапкарев")

Концертна вечер от 21:00 часа в клуб "Radio Cafе" (до НДК), когато музикантите ще представят инструментите в действие. Входът за концертната част е 10 лева.

Music Lab е част от фестивала Computer Music Space, който се провежда от 2000г. и вече е очаквано събитие от феновете на електронната и компютьрната музика. Фестивалът е създаден от Хауърд Уиршъл, Симо Лазаров, сдружението на авангардни идеи KYMA – Atlanta, USA, с помощта на Synthi AVВ - Tel Aviv, Israel.

Всичко за Music Lab е тук>>