Джейн Фонда ще изиграе ролята на първата дама на САЩ Нанси Рейгън във филма "Икономът" ("The Butler") по действителна история.

Лентата "Икономът" ще бъде режисирана от Лий Даниълс ("Прешъс"). Филмът разказва историята на Юджийн Алън – афроамериканец, работил като иконом в Белия дом от 1952 до 1986 г.

През този период в САЩ се сменят осем президенти. Алън започва работа в Белия дом през 1952 г. – по време, когато на чернокожите в родния му щат Вирджиния е забранено да използват обществените тоалетни.

В ролята на Алън Даниълс би искал да заснеме Форест Уитакър. Опра Уинфри е получила предложение да се завърне в киното – да изпълни ролята на съпругата на Юджийн Алън.

Освен 58-годишната Опра Уинфри, имената на няколко холивудски звезди също се свързват с проекта. Сред тях са Хю Джакман, Мила Кунис и Джон Кюсак. Говори се, че Кунис може да получи ролята на Джаки Кенеди, а Джон Кюсак – тази на президента Ричард Никсън. В образа на Линдън Джонсън по всяка вероятност ще се превъплъти Лиъм Нийсън.

За Уинфри това ще бъде първата изява в киното от 1998 г., когато изпълни роля във филма "Beloved". Режисьорът Лий Даниълс е пренаписал оригиналния сценарий на Дани Стронг, който първоначално бе набелязал за главната роля актьора Дейвид Ойелово.