За 18-a поредна година единственото радио за класическа музика в България – Classic FM, и галерия "Макта” ще раздадат престижните награди "Златно перо" за принос към българската култура и изкуство. Призовете ще бъдат връчени на официална церемония на 22 май от 11:30 часа в Националното музикално училище "Любомир Пипков”.

Наградите „Златно перо”, под формата на брошка, изработена от 24-каратово злато, ще получат 24-ма представители на българската култура и изкуство. Сред отличените са композиторите Борис Карадимчев и Хайгашот Агасян, писателите Людмила Филипова и Георги Господинов, актьорите Леонид Йовчев, Георги Кадурин и Валентин Танев, журналистката Лора Крумова и други.

Слушателите на Classic FM радио ще определят един от носителите на престижното отличие за 2013 г. Слушателите могат да изпращат своите предложения за номинирани представители на българската култура на [email protected] до 20 май включително. Един от включилите се с предложение за награда "Златно перо” ще спечели покана за двама за концерта на пианиста Георги Черкин в рамките на Европейския музикален фестивал.

Официалната церемония по връчване на наградите се провежда в рамките на Европейски музикален фестивал със съдействието на Министерство на културата и Столична община.

Вижте всички победители>>>