Най-голямата дъщеря на узбекския президент Гулнара Каримова заяви, че не възнамерява да се занимава професионално с пеене.

"Не мисля, че някога сериозно ще се занимавам с пеене, защото смятам, че всеки трябва да се занимава със своя бизнес", сподели тя.

Гулнара издаде по-рано тази година под псевдонима Googoosha музикален албум на английски език, в който влизат 12 композиции. В подготовката на албума участва известният руски продуцент и композитор Максим Фадаев.

Творческата кариера на дъщерята на узбекския президент започна пред около 10 години. Тогава тя за прав път се опита да изпълни песни по свои стихове. Оттогава тя е направила дуети с Хулио Иглесиас и Монсерат Кабайе.

"Професионалистът може да ги изпълни по-добре, отколкото аз. Не искам да заемам чуждо място. Просто понякога като творческа натура предлагам на вниманието на хората това, което съм създала – картина, стихотворение или музика", скромно заяви Каримова.

Едновременно с това тя засегна въпроса за своята политическа и дипломатическа кариера. "Често ме питат за това. Дълго съм учила, защитих докторска дисертация по дипломация, станах професор. Мога да заявя, че именно тук са моите професионални заложби", подчерта президентската дъщеря.