Ози Озбърн е роден през 1948-а... и отхапва главата на един прилеп - два основни факта в живота на рокаджията.

Всъщност историята започва много преди горкия прилеп. В наскоро излезлия филм "God Bless Ozzy Osbourne" разказват историята от самото начало или накратко - след като Ози е уволнен от Sabbath и Шарън става негов мениджър, отиват в голямо звукозаписно студио където се надяват да получат договор за запис от огромна компания, която в същия момент има договор и с Майкъл Джексън т.е. не им е притрябвал точно човек като Ози. Шарън му казва, тъй като всички са запознати с лошата му репутация, да сложи 2 бели гълъба в джоба си и когато влязат при босовете, той да ги освободи като един вид жест... (казала е това на абсолютно пиян и дрогиран човек!).

Влизат при шефовете, Ози пуска единия гълъб и всички почват да ръкопляскат защото не са очаквали... Вади втория гълъб, но вместо да го пусне му отхапва главата и я изплюва в скута на малко момиченце с бяла рокля, което започва да пищи неистово. И така се заражда идеята с отхапването на глави на всякакви животни (плюшени или гумени) останалото е... тъжен край за един прилеп и исторически момент в кариерата на Ози.

Легендарният рокаджия изнесе концерт в Белград вчера – 28 юни, в рамките на фестивала Belgrade Calling. Шоуто се казва "Ози и приятели” и на сцената се качиха Гийзър Бътлър (Geezer Butler, Black Sabbath), най-дългогодишният китарист на Ози (вече бивш) Зак Уайлд (Zack Wylde), както и Slash. Музикантите свириха песни както от соловите албуми на Ози, така и стари класики от времето с Black Sabbath.

Фотографите бяха предупредени многократно, че влизането с фотоапарати е на собствена отговорност защото „онзи е луд и има пистолет с пяна!” Малцина фотографи пострадаха от въпросния пистолет за разлика от първите 10 реда публика, която побеля, а после и беше изкъпана с няколко кофи вода.

*англ. - Бог да благослови Ози Озбърн