Fusion Stage е една от основните горещи точки на Exit Festival и през годините е представяла пред публиката страхотни имена от рок, поп и алтърнатив сцените както на регионално, така и на световно равнище.

В първия фестивален ден - 12 юли, Fusion Stage посреща босненската сензация Edo Maajka.

Същата вечер на сцената излизат и поляците Кamp!, които ще представят пред публиката на EXIT своя дебютен албум. 12 юли е запазен и за сърбите от Block Out, руската инди поп сила Pompeya, Twisted Piglet и черешката на тортата за първия ден от фестивала – сърбите от Hype!.

Lollobrigida Снимка: EXIT
На 13 юли Fusion Stage ще бъде домакин на мелодичните пънкари Goblini и рап формацията SVE BARABE. Към тях се присъединяват и енергичните Lollobrigida. Бандата направи впечатляващ старт на кариерата си имено на сцените на EXIT Festival и сега се завръща отново с размазващ електро саунд!

Jarboli е следващият изпълнител, който ще се качи на сцената. Националното разнообразие се обогатява с изпълнението на румънската алтърнатив рок банда Grimus, а dreDDup са мощните представители на домакините от Нови Сад.

Sve Barabe Снимка: EXIT
В събота – 14 юли, феновете на EXIT посрещат Seun Kuti – най-малкият син на Fela Kuti, който ще завладее сцената в компанията на известната банда на баща си - Egypt 80. Техният бийт носи вдъхновяващи социални послания и африкански ритми, събрани в последния им издаден албум “From Africa With Fury: Rise”.

Obojeni program от Нови Сад, рокендрол иконите Elektricni orgazam и модерната сръбска банда Goribor също ще свирят в събота.

Death By Chocolate са подготвили страхотно представяне на новия си албум “From Birthdays to Funerals”. Ivana Smolovic заедно с бандата си IKA също забива на Fusion Stage, както и хърватската банда IN-THE-GO.

В последния ден на фестивала – 15 юли, Fusion Stage ще бъде под високо напрежение с обявените до момента гиганти Little Dragon, Citizens! и Buraka Som Sistema. Освен тях, на сцената излизат новозеландците Batucada Sound Machine, лошите момчета на рапа от бивша Югославия – Djecaci, Dandelion Children, домакините от Zemlja gruva и Eyesburn.

Exit започва на 12 юли и ще продължи до 15 юли. За поредна година фестивалът попадна в класацията на Си Ен Ен за "50-те най-добри дестинации за музикални фестивали”!