EXIT Festival отваря широко врати за 1500 доброволци от цял свят! По традиция, фестът в Нови Сад предоставя възможност на 1500 души за стъпка напред в реализацията им в областта на маркетинга, ивент мениджмънта, медийните партнъорства, фестивалната продукция и съоръжения. Доброволците ще извършват дейности, свързани с оптимизиране работата на баровете, входовете, активности по акредитирането и сигурността на фестивала, грижа за безпроблемния престой на феновете в Exit Village, както и много други разнообразни аспекти от фестивалната организация.

Подаването на заявления започна на 5 май и ще продължи до 31 май. Всеки, който желае да бъде част от организацията на толкова мащабен проект, може да го направи онлайн на exitfest.org.

На всички Exit доброволци ще им бъде предоставен безплатен вход за фестивала, възможност за оставане след концертите в района около сцените, безплатен престой в Exit Village, храна по време на работните смени и купони за безплатни напитки. След края на феста, доброволците ще получат специален сертификат, както и писмо с препоръки, което могат да приложат към трудовата си автобиография.

Миналата година програмата бе най-широкомащабният подобен проект в Сърбия. Получиха се около 5000 кандидатури, от които бяха селектирани 1250 души от 60 страни от цял свят. По-голямата част от миналогодишните участници са от Сърбия и съседните страни, но други доброволци пристигаха от различни части на света.

Програмата включва и специален курс по екология, в който участниците ще могат да се образоват на теми от различен характер, като например технологии на възобновими енергийни източници, начини за опазване на околната среда и много други.

Програмата започва на 9 юли и продължава до края на фестивала – 15 юли. Работното време е максимум 6 часа на смяна. Всички дейности са локализирани в Нови Сад, на територията на красивата крепост Петроварадин, където ще се проведе фестивала.