Певецът ветеран Ерик Бърдън от английската блус-рок група от "Енимълс" пише автобиография, разкривайки подробности от петте си десетилетия в музикалната индустрия.

Мемоарите на Бърдън със заглавие "Breathless" ще излязат на книжния пазар по-късно през тази година.

71-годишният Ерик Бърдън, който в песните си слива американския блус с британския рок от 60-те години на миналия век, казва, че автобиографията му е възможност да си припомни и да направи равносметка на много събития от музикалния си живот.

"Пиша тази книга, за да си спомня миналото, да осъзная настоящето и да помогна на новото поколение да открие собствената си истина", се казва в изявлението, направено от музиканта.

Ерик Бърдън и Animals се прочуват със заелия челно място в чартовете през 1964 г. хит "The House of the Rising Sun" Animals се разделят през 1968 г. след пет години заедно и се събират отново през 70-те и 80-те години на миналия век. През 1994 г. групата е въведена в Залата на славата на рокендрола.

През 1969 г. Ерик Бърдън помага за сформирането на американската фънк банда "Уор". През януари музикантът издаде най-новия си солов албум "Til Your River Runs Dry" – първата му тава с нов материал от 2006 г.