Велико Търново ще домакинства 34-тата Европейска асамблея на студенти по архитектура – EASA2014 Symбиоза. Какво ще се случва?

Понтони и беседки по брега на Янтра; градска мебел; художествени експерименти; интерактивни инсталации; нестандартен пътеводител за Велико Търново от посетители за посетители; светлинна инсталация, реагираща на човешко присъствие; малки архитектурни намеси в забравени кътчета на града; строителство с традиционни техники и материали; изграждане на връзки между града и реката, теоретични изследвания, множество изложби и открити лекции… и още много.

Официалното представяне на всички работилници, които ще се реализират в рамките на EASA2014, ще се проведе на 14 март, петък, от 18:30 часа, в студио „Проjектиране” (в сградата на Университет по архитектура, строителство и геодезия).

Работилниците са избрани с международен конкурс, в който участваха над 120 проекта от цял свят. В журито се включиха Община Велико Търново, Камарата на архитектите в България, преподаватели от висшите учебни заведения и организаторите на събитието. Избраните работилници ще бъдат качени и на интернет страницата на EASA2014.

Искаш да станеш част от EASA2014? - след представянето на работилниците ще бъде обявен и конкурсът за участници. А след това, от 22:00 часа се събираме в клуб *MIXTAPE5*, B-side, за да довършим приказката заедно.

Ако искаш да подкрепиш събитието – www.symbioza.bg, [email protected] и www.facebook.com/easa.bulgaria.