Канадският тийн идол Джъстин Бийбър издава днес дългоочаквания си албум "Believe", разкривайки порасналата страна на млад изпълнител, прочул се по света с невинните си любовни песни и детинско излъчване.

"Believe" излиза на музикалния пазар след дълго чакане – албумът "My World 2.0" на канадския тийн идол бе пуснат в продажба през 2010 г. Излизането на новата тава предизвика оживление сред критиците, които все още търсят отговор на въпроса дали Джъстин Бийбър е краткотраен феномен или ще се задържи дълго в музикалната индустрия.

18-годишният Бийбър се превърна в една от най-големите звезди в света с над 23 милиона последователи в Туитър и над 44 милиона почитатели във Фейсбук, след като бе открит в сайта за видеосподеляне You Tube.

Тийн идолът растеше пред очите на публиката през изминалите две години. Личният му живот също постоянно е във фокуса на медиите заради връзката му с 19-годишната звезда на "Дисни ченъл" Селена Гомес. Любовната история на двете тийн звезди е залегнала в електро-денс парчето "Beauty and the Beat" в новия албум на Джъстин Бийбър.

Славата обаче има и обратна страна и тя не подмина и младия канадец, който преживя скандал, достоен за възрастен. На случилото се е посветена песента "Maria". Миналата година 20-годишната Мария Йейтър обвини Бийбър, с когото е имала кратка афера, че е баща на детето й.

Продуцентът на "Believe" Майк Поснър споделя, че докато сингълът "Boyfriend", пуснат през март, разкрива един по-зрял Джъстин Бийбър, то новият му албум не е предназначен да представи напълно порасналия изпълнител. В тавата се наблюдава изместване от поп звученето към електронна денс музика, примесена с R&B. Албумът включва сътрудничества на Бийбър със звезди като Лудакрис, Биг Шон и Дрейк.