Джордж Клуни получи специалното отличие „Стенли Кубрик” на тазгодишните награди БАФТА в Лос Анджелис. Актьорът получи статуетката от колежката си Джулия Робъртс. Отличието се връчва за изключителни постижения в киното.

"По това време обикновено сънувам втория си сън, така че хайде да свършваме с това. Има две явни причини, поради които ме избраха да направя това – едната е, че Брад Пит е извън града, а втората – че Мат Деймън е в града, но няма възможност да дойде", пошегува се Робъртс, която се появи на сцената в инвалидна количка и без обувки, което, за щастие, също бе част от шегата.

Актрисата обаче може да бъде и сериозна и сподели искреното си мнение за своя приятел. "Работили сме заедно в различни роли. Снимали сме заедно няколко пъти. Той е бил мой продуцент и режисьор, и в двете неща има неизмерим талант. Той е красив, талантлив, изключително човечен и даровит шегаджия", каза още актрисата на сцената на церемонията.

Клуни също не спести похвалите си. "Голямо удоволствие е да наблюдавам жената, в която се превърна. Ти си страхотна майка, страхотна съпруга и прекрасен, прекрасен приятел. Наистина е чест, че си тук сега".

Саша Барън Коен получи наградата Чарли Чаплин за изключителни постижения в комедията, Бенедикт Къмбърбач грабна приза за британски артист на годината , а Идрис Елба получи специална хуманитарна награда.

BAFTA LA или „Британия Ауордс” са част от престижните британски награди БАФТА. На церемонията в Лос Анджелис Британската академия за кино и телевизионни изкуства награждава личности, посветили живота си на киното и телевизията. Престижните филмови награди БАФТА се връчват през февруари.