Легендарният френски рокаджия Джони Холидей обсъжда данъчното си бягство в Швейцария и урежда сметките си с други знаменитости в автобиографична книга, която излиза днес.

"Във Франция на успеха се гледа със съмнение, той е смятан за нещо грозно", заявява Джони в книгата си "В очите ми", написана в сътрудничество с писателката Аманда Стер. "Винаги съм се питал защо ако имаш кола в САЩ, хората се усмихват и казват "Чудесно", а във Франция се отнасят с теб като с крадец." Той поясни, че левицата, която в момента е на власт, тласка към посредственост.

Певецът притежава хижа в Гщад, Швейцария, от 2006 г. Излизащият в Женева в. "Матен" оповести през септември м.г., че Холидей е спечелил 6,3 милиона швейцарски франка (5 милиона евро) през 2011 г., а е платил данъци на стойност едва около 700 000 швейцарски франка.

В книгата си Холидей понякога е безмилостен към свои колеги. Той смята, че драмата, свързана с Клод Франсоа, е станала мит. "Клод флиртуваше с приятелките ми и когато те не му обръщаха внимание, се насочваше към бившите ми любовници", разкрива Холидей.

Певецът Мишел Сарду, когото Холидей нарича "стар глупак", реагира с безразличие на страниците на в. "Фигаро": "Бих искал да коментирам мемоарите на Ларошфуко, но тези на Джони въобще не ме интересуват."

Холидей се възхищава от сина си Давид, но смята, че музикантът по принцип "не знае какво да прави с таланта си". Колкото до дъщеря си Лаура, Джони уверява, че не знае как да й каже, че я обича.

Рокаджията все пак понякога е самокритичен и признава, че текстовете на някои песни в предпоследния му албум "Jamais Seul" не са добри.

През юни Холидей ще навърши 70 години.